Kilpailuta sähkö - löydä paras sähkötarjous

Kilpailutamme suomessa toimivia sähköyhtiöitä ja sähkönmyyjiä

Kilpailuttaminen on maksutonta eikä sido mihinkään

Nopeasti yleiskuva halvimmasta sähköstä

Uuden sähkösopimuksen tekeminen onnistuu mutkitta minuuteissa

Aloita sähkövertailu tästä


Sähkön kilpailutus on helppoa

Syötä energiatiedot

Valitse asumismuoto ja arvioitu kulutus

Vertaile sähkösopimuksia

Vertaile sähkösopimuksia keskenään

Tee uusi edullisempi sähkösopimus

Kun sopiva sähkösopimus löytyy voit siirtyä sopimuksen tekemiseen

Miksi käyttää Hinta1.fi palvelua?

Olemme rehellinen ja asiakkaat lämpimästi huomioon ottava palvelu, joka pyrkii löytämään parhaat tuotteet asiakkailleen täysin ilmaiseksi. Palvelumme käyttäminen on maksutonta ja helppoa. Nopealla silmäilyllä löydät parhaat tuotteet juuri sinulle!

Maksuton, nopea ja luotettava

Helppo ja turvallinen

Puolueeton vertailu

Kilpailuta sähkö - vertaile sähkösopimuksia

Sähkön hintavertailu ja kilpailuttaminen on helppoa, vaivatonta ja maksutonta, kunhan muistat napata tässä artikkelissa antamamme neuvot sekä vinkit. Sähkön kilpailuttaminen on järkevää tehdä säännöllisin väliajoin, viimeistään kun nykyinen määräaikainen sopimuksesi lähenee loppuaan tai olet muuttamassa uuteen asuntoon. Kilpailutuksen tekeminen on järkevää tehdä myös ilman syytä vähintään kerran vuodessa, sillä sähköhintojen tarjoukset voivat muuttua.

Sähkölaskun kokonaissumma muodostuu kahdesta eri tekijästä, jotka ovat sähköenergia ja sähkönsiirto. Sähkösiirtoon ei voi itse vaikuttaa, sillä siitä vastaa kyseinen yritys, jonka verkkoalueella asuntosi sijaitsee. Sähkönsiirrosta aiheutuviin kustannuksiin et voi siis itse vaikuttaa, mutta sähköenergiasta aiheutuviin kuluihin taas voi vaikuttaa kilpailuttamalla sähkön myynnin osuuden kerran vuodessa varsinkin, jos kyseessä on toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

Joissain tilanteissa sähkösiirtoa tarjoavalta tuottajalta voi saada sähkömyyntiä, tässä tilanteessa saat kätevästi molemmat samasta paikasta. Jos taas valitset molemmille eri tarjoajan, tulee kummastakin paikasta omat laskut. Sähkön kilpailutuksen avulla voi tehdä suuria säästöjä, varsinkin jos kyseessä on isompi omakotitalo, jossa on sähkölämmitys. Kuluttaja voi myös pienemmässäkin asunnossa säästää jopa satoja euroja tekemällä kilpailutuksen ja valitsemalla edullisemman sähköntarjoajan.

Miten kilpailutan sähkösopimuksen?

Kun sähkön kilpailutus tulee ajankohtaiseksi ja mietit mistä sinun kannattaisi se hankkia, suosittelemme valintaa tehdessä huomioimaan sähköenergian hinnan, laskutusperusteet ja sen miten sähkö tuotetaan. Sähköenergia voidaan siis tuottaa useammalla eri tavalla, esimerkiksi se voi olla vihreää sähköä. Myös laskutustoiminta voi olla erilaista ja joissain paikoissa se on määritelty pakettihintana tai hinta määräytyy asiakkaan käytön mukaisesti.

Kun sähkön kilpailutus tulee ajankohtaiseksi ja mietit mistä sinun kannattaisi se hankkia, suosittelemme valintaa tehdessä huomioimaan sähköenergian hinnan, laskutusperusteet ja sen miten sähkö tuotetaan. Sähköenergia voidaan siis tuottaa useammalla eri tavalla, esimerkiksi se voi olla vihreää sähköä. Myös laskutustoiminta voi olla erilaista ja joissain paikoissa se on määritelty pakettihintana tai hinta määräytyy asiakkaan käytön mukaisesti.

Sähkösopimuksen vaihtaminen

Sähkösopimuksen kilpailuttamista voi suoranaisesti verrata puhelinliittymiin tai rahoitustuotteisiin, kaikkien näiden kilpailutuksen tekeminen kerran vuodessa on tärkeää. Sähkön kilpailuttaminen on täysin maksutonta siihen asti, kunnes solmit uuden sopimuksen. Kilpailutuksen tekeminen on mutkatonta ja voit tehdä säästöä muutamassa minuutissa.

Useammissa palveluissa sähkösopimuksen voi vaihtaa kahden viikon irtisanomisajalla, uusi tuottaja varmistaa onko sinun antamassasi ositteessasi voimassa oleva sähkösopimus. Jos sähkösopimuksesi on voimassa, kyseinen yritys tarkistaa onko se määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva. Käytännössä määräaikainen sopimus estää sähkönkilpailutuksen, jos määräaikaisuus on vielä kesken esimerkiksi sopimuskauden alussa tai keskellä.

Jos taas käytössäsi on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, kilpailutuksen yhteydessä valitsemasi yritys hoitaa vanhan sähkösopimuksen irtisanomisen. Esimerkiksi jos sähköntuottajanasi toimii tällä hetkellä Kotimaan Energia ja haluat, vahtaa Fortumille, niin Fortum hoitaa irtisanomisen puolestasi. Sopimuksen vaihdon yhteydessä sähkönsiirron hinta ei muutu vaan se pysyy samana, sillä laki on määritellyt, että verkkoyhtiö on toimitettava kaikille asiakkaille sähkö samalla hinnalla.

Miten kilpailutan vihreän sähkön?

Vihreä sähkö on nimensä mukaisesti luontoystävällisempää, joka on tuotettu uusiutuvalla energialla. Yleisimmin se on tuotettu tuuli-, aurinko-, vesi tai bioenergialla. Näet sähkösopimuksesta sähköenergian tuotantotavan. Vihreän sähkön myyminen on kasvanut, kun yhä useammat kuluttajat haluavat säästää luontoa.

Markkinoilla tarjottava uusiutuvalla energianlähteellä tuotettu sähkö on luontoystävällisempi ratkaisu. Kuitenkin sähkön hinta voi olla perinteisesti tuotettua sähköä korkeampi. Löytääksesi halvimman vihreän sähkön suosittelemme tekemään maksuttoman kilpailutuksen.

Sähkön kilpailutus kokemuksia

Sähkön kilpailuttaminen tuo kuluttajalle pelkästään hyödyllisiä etuja, kuitenkin se vaatii hieman vaivaa. Kuluttaja pystyy vaikuttamaan sähkön myynnin osuuteen, mutta ei siirtomaksuihin. Sähkönsiirto ja sen sisältämät maksut muodostuvat sähkön toimituksesta ja paikallisen sähköverkon ylläpitämisestä. Käytännössä paikallinen verkkoyhtiötä pitävä omistaja kerää siirtomaksut, joilla hän kehittää ja ylläpitää verkkoa. Tästä syystä kuluttaja ei pysty mitenkään vaikuttamaan sähkönsiirron hinnoitteluun.

Sähkön kilpailutuksessa kuluttajan tulee antaa perustiedot, jonka pohjalta palvelu antaa sopivat vaihtoehdot. Joissain kilpailutuspalveluissa voidaan vaatia enemmän tietoja, jotta asiakkaalle pystytään tarjoamaan vielä paremmin kohdennettuja vaihtoehtoja. Toiset palvelut taas antavat muutamien tietojen perusteella suppeamman listan, josta asiakas voi valita haluamansa tarjoajan.

Sähkön kilpailutusta tehdessä huomioi ainakin seuraavat tärkeät seikat: